Over Dennis
Van je hobby je beroep maken
“Wachten doe je op de bus.” Is het levensmotto van Dennis. Wat hij daarmee bedoelt is heel simpel. Stilstaan is achteruit gaan. “Pak uitdagingen aan en maak er iets moois van!” En dat is precies hoe Dennis ooit startte met De Ambachterie. Van je hobby je beroep maken. Dennis deed het. Het begon allemaal in zijn eigen keuken. Naast zijn baan als kok maakte hij handgemaakte kroketten en bitterballen. Eerst nog voor vrienden en familie, maar al snel breidde de kring van liefhebbers zich uit. De thuiskeuken werd te klein en de uren naast zijn fulltime baan waren niet meer voldoende. In 2016 was het tijd om fulltime aan de slag te gaan met De Ambachterie.
Het werk wat Dennis doet is behoorlijk veelzijdig en afwisselend. “De ene dag ben ik aan het produceren en de andere dag zit ik bij een klant aan tafel om custom made kroketten te bespreken.” Dat ontwikkelen van nieuwe kroketten en het bedenken van bijzondere smaken voor de vulling, is voor Dennis het allerleukste aan zijn werk en daar is hij ook nog eens steengoed in.
Bouillabaissekroket
Ook al maakt Dennis al jaren kroketten en is hij er dag in dag uit mee bezig, er gaat er altijd wel eentje in. En wat is nu eigenlijk zijn favoriete kroket? “Dat is de bouillabaissekroket. De bouillon zorgt voor een heerlijke smaak en de korst voor een knapperige bite. Het is een goed gevulde en romige kroket.” Het assortiment bestaat natuurkijk uit meer dan Dennis’ eigen lieveling. De kroketten en bitterballen zijn ontwikkeld naar eigen smaak. Inmiddels zijn het er zoveel, dat er voor ieder wat wils is.
“Ik ben trots op hetgeen dat wij tot nu toe bereikt hebben en op onze loyale klantenkring. Het is prachtig om onze producten te mogen verkopen in het mooie Zeeland en inmiddels ook daarbuiten.” Hoewel er zakelijk een hoop hoogtepunten zijn geweest, is de geboorte van zijn twee kinderen het mooiste wat Dennis ooit heeft meegemaakt. Een eigen onderneming is hard werken, dus in zijn vrije tijd doet Dennis het liefste iets leuks met Ellen en de kids. Ergens een hapje eten met z’n allen bevoordeeld. Daar wordt hij blij van.