Garnalen en Vis
Voor onze garnalen- en viskroketten werken we samen met leveranciers uit Zeeland, die ons steeds de beste verse vis aanleveren. De grijze garnalen komen altijd uit Nederlandse wateren.
De graten en garnalendoppen gebruiken we om de lekkerste bouillons van te trekken, een ideale basis voor heerlijke garnalen- en viskroketten.
Ontdek onze klassieke garnalenkroket, Vlaamse garnalenkroket, maar ook zeker onze meer gewaagde combinaties zoals onze bouillabaisse tapaskroketjes of scampi-look balletjes.
Garnalenkroket en Balletje
De basis voor onze garnalenkroket is een zelf getrokken bouillon of bisque van garnalendoppen. De bisque heeft een krachtige en iet wat pittige smaak, de bouillon heeft een zachte en volle garnalensmaak. De garnalenkroket is goed gevuld met Hollandse garnalen, verschillende keuzes zijn mogelijk.
Voor het paneren van de kroketten gebruiken wij panko. Dit Japanse broodkruim geeft een dunne en extra knapperige korst. De binnenkant is zacht en smeuïg en loopt een beetje als je de kroket doorsnijdt.
Garnalenkroket, op basis van bisque of bouillon.
Gewicht:
- 65 à 70 gram
- 75 à 80 gram
Garnalenkroket EXTRA gevuld op basis van bisque of bouillon.
Gewicht:
- 65 à 70 gram
Garnalenballetje op basis van bisque.
Gewicht:
- 25 gram
Vlaamse Garnalenkroket en Balletje
De basis voor de echte Vlaamse garnalenkroket is een eigen getrokken garnalenmelk van garnalenkoppen en garnalenpantsers. Omdat we garnalenmelk trekken, is deze garnalenkroket heerlijk romig en vol van smaak. Ook deze vulling loopt een beetje, als je hem opensnijdt.
In de Vlaamse garnalenkroket is rijkelijk gevuld met grijze Noordzee garnalen! De panering bestaat uit een klassiek fijn paneermeel of is gepaneerd met panko.
Vlaamse garnalenkroket
Gewicht:
- 65 à 70 gram
- 75 à 80 gram
Vlaamse mini-garnalenkroket
Gewicht:
- 35 gram
Vlaams garnalenballetje
Gewicht:
- 25 gram
Vlaamse garnalenkroket met PANKO
Gewicht:
- 75 à 80 gram
Pure Stellendamse Garnalen Croquet
Uniek.
De Pure Stellendamse Garnalen Croquet biedt een unieke smaakbeleving.
Haute cuisine, geen kroket maar een Croquet als titel van deze ongeëvenaarde klassieker.
Dagvers gevangen grijze garnalen die dezelfde dag nog gepeld worden en geen conservering krijgen.
Vervolgens worden deze verse grijze garnalen binnen 2 uur na het pellen verwerkt in de romige salpicon.
Na het rusten is de salpicon klaar om de volgende ochtend de kroketten te paneren en in te vriezen.
Binnen 48 uur van schip naar Croquet. De authentieke smaak van vroeger.
- 80 gram
Bouillabaisse tapaskroketje
Misschien heb je wel eens bouillabaisse geproefd? Dat is van herkomst een goed gevulde Franse vissoep.
De Ambachterie bouillabaisse tapaskrokettjes zijn rijkelijk gevuld met vis, schaal- en schelpdieren uit de Zeeuwse wateren, met als groenteboeket wortel, bleekselderij en venkel. Samen met de specerijen zoals steranijs, anijszaad en saffraan, een overheerlijk geheel in een krokant jasje.
Het gebruik van de soorten vis, schaal- en schelpdieren wisselen per seizoen, naar gelang het aanbod.
Bouillabaisse tapaskroketje
Gewicht:
- 30 gram
Scampi-look Kroket en Balletje
Een echte klassieker is de combinatie van scampi’s in look en dat is niet voor niets. Deze scampi-look kroket en het balletje zijn gemaakt op basis van een door ons getrokken scampibouillon. We gebruiken natuurlijk Black Tiger scampi’s. Verder is de lekkernij op smaak gebracht met verse knoflook, kerriepoeder en paprikapoeder.
Scampi-look kroket
Gewicht:
- 60 gram
Scampi-look ballletje
Gewicht:
- 25 gram
Tapaskroketje Gamba Thai Green Curry
Thais stoofpotje met gamba`s en groene curry. De ragout is bereid met een bouillon van gamba`s en aangevuld met gember, knoflook, rode peper, groene curry, kokosmelk en met de toevoeging van koriander afgemaakt. Kin ahaan arroy kab! (eet smakelijk!)
Gewicht:
30 gram